Till toppen

Andra våningen

Åkte förbi huset idag på lunchen. Tänkte att byggarna och huset hade drunknat av regnet, men dom jobbade på! Dom sa att "Det var lite blött i förmiddags" och skrattade. Tur att vi har sådana grymma gubbar på plats som inte låter några liter vatten hindra dem.

Så vid 12:30 hade de fått på andra våningen och var i full gång med att sättafast takstolarna. Jag vet inte om jag är mer exhalterad över huset eller att få klättra runt på alla byggställningar tre våningar över marken. Vet inte varför men jag älskar höjder! I bilden ovan här ser ni rakt ner på vår andra våning. Närmast kameran är vårt sovrum. Bakom hörnet där byggubben står är toan och i hörnet längst bort är det Jolies sovrum. Klicka gärna in i kategorin Vårt husbygge och skrolla nedåt så hittar ni ritningarna över huset om ni inte sett dom.


Två timmar senare, när Emil var förbi, var alla takstolarna uppe och även de stora trekantiga fönstrutorna till vårt sovrum. Det är nästan 4 meter i tak på högsta punkten. På sista bilden här ser ni matsalen underst och vårt sovrum på våningen ovanför. På första skissen så hade vi tänkt att ha öppet ovanför matsalen hela vägen upp i nock och vårt sovrum på ett helt annat ställe. Men jag är så glad att vi ändrade! I originalritningen så låg allrummet där och det är jag också glad över att vi tagit bort. Åhhh vad spännande detta är! Längtar tills man kan gå in i huset på riktigt och se alla rummen.


1 kommentarer

Första våningen

Igår kom huset! Eller i alla fall halva. Från att i förrgår sitta och dingla med benen på en byggställning i höjd med andra våningen till att en undervåning är byggd. Knäppt!

Emil var med från början igår. Han såg när första väggen sattes och hur alla delar sattes ihop likt ett pussel för 5-åringarna. Byggarna var imponerade över hur enkelt allt bara passade ihop och att de inte någon gång behövde använda släggan för att banka ihop det. Tydligen behöver man det ibland. Precis som man inland behöver banka lite på pusselbitarna för att de ska gå ihop 😄


När jag kom förbi på lunchen såg det ut såhär. På 4 timmar hade de alltså satt upp alla väggar på undervåningen och bärande innerväggar. Det var så overkligt att se. Och ja, det är som alla säger. Huset kändes faktiskt större när väggarna var på plats. Fortfarande inte så stort som jag tänkt mig men stort. Nu är frågan om vi ska strunta i att ha en andra våning och köra nercabbat såhär. Det ger ju ändå ett luftigt intryck.


2 kommentarer

Ihopknycklad

Godmorgon! Idag är det lööördaaag och vädret håller i sig. Så galet skönt. När vi var lediga i torsdags så åkte vi ut till en kollega och fikade på hennes baksida. Jolie höll låda i och våldförde sig på melonbitar. Idag ska Emil ta med familjen till hemlig destination. Jag gissade på sommarstället med det var tydligen fel. Är det någon annan som har någon idé?


Ungefär så här sitter jag när jag jobbar. Blev mobbad på mitt förra jobb att jag alltid satt ihopknycklad framför datorn. Varför sitta ergonomiskt när man kan sitta bekvämt med knäna uppe vid hakan?

0 kommentarer